• Ervaren bestuur
  • Hondendeskundige
  • 15 jaar ervaring

Vrijwilligers

Bij Dogs Make A Difference geloven we in de kracht van samenwerking en de waarde van vrijwilligerswerk. We nodigen gepassioneerde individuen uit om deel uit te maken van ons team en een positieve impact te hebben op het leven van mensen door middel van de buitengewone kracht van honden.

 

Voor vrijwilligers

Als vrijwilliger bij Dogs Make A Difference zult u deel uitmaken van een enthousiast en toegewijd team dat zich inzet om een positieve impact te hebben op levens. U krijgt de kans om uw vaardigheden en passie te benutten en tegelijkertijd deel uit te maken van een gemeenschap die de kracht van de relatie tussen mens en hond waardeert.

Dog lazing on couch
Carpenter-Image-18

Hulp bij Training

Evenementen en Outreach

Ondersteuning en Begeleiding

Administratieve Ondersteuning

F.A.Q.

Meest gestelde vragen

Hoe selecteren jullie de honden voor jullie programma’s?

Bij Dogs Make A Difference hanteren we een zorgvuldig selectieproces om ervoor te zorgen dat we honden vinden die geschikt zijn voor onze programma’s. We letten op verschillende factoren, zoals temperament, gezondheid, leeftijd en trainbaarheid. Onze ervaren trainers werken nauw samen met de honden en evalueren hun gedrag, reacties op stimuli en geschiktheid voor specifieke taken. Alleen de honden die aan onze strenge criteria voldoen, worden geselecteerd en doorgaan met de training.

Hoe lang duurt het trainingsproces voor de honden?

Het trainingsproces voor onze honden varieert, afhankelijk van het specifieke programma en de taken die ze moeten uitvoeren. Over het algemeen duurt het trainen van een hulphond meerdere maanden, waarbij we zowel basisvaardigheden als gespecialiseerde taken aanleren. Onze therapiehonden en emotionele ondersteuningshonden ondergaan ook intensieve training om te zorgen dat ze geschikt zijn voor de omgevingen en situaties waarin ze zullen werken. We zetten ons in om ervoor te zorgen dat elke hond de nodige tijd en aandacht krijgt om optimaal te worden getraind.

Kan ik mijn eigen hond aanmelden voor jullie programma’s?

Bij Dogs Make A Difference werken we met zorgvuldig geselecteerde honden die we trainen voor onze programma’s. Op dit moment accepteren we geen honden van individuele eigenaren om deel te nemen aan onze programma’s. Onze focus ligt op het zorgvuldig selecteren, trainen en plaatsen van honden die het beste voldoen aan de behoeften van onze cliënten. Als u echter geïnteresseerd bent in het trainen van uw eigen hond, kunnen we u doorverwijzen naar andere organisaties die gespecialiseerd zijn in het trainen van assistentiehonden en therapiehonden.

Contact

Bel ons en stel al je vragen!